Iedereen is inmiddels op de hoogte van het coronavirus. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen volgt FysioCentrum Heesch/Oss, FitnessCentrum Heesch en Kinderfysiomaasland de richtlijnen van het RIVM. Lees hier hoe dit specifiek van toepassing is binnen onze praktijken:

In onze praktijken wordt gebruik gemaakt van diverse trainingsapparatuur. In verband met het coronavirus is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de hygiëne in de oefenzaal. Door onze collega’s zullen de apparaten met regelmaat worden schoongemaakt, maar we doen ook graag beroep op u als sporter/revalidant.

Wat kunt u zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen binnen onze praktijk zijn:

 • Was voor u start met trainen eerst even u handen. Dit kan op de WC of behandelkamers.
 • Maak eventueel gebruik van de handgel, blauwe alcohol doeken of zeep die voor u klaar staan en liggen in de oefenzaal. Het wassen van de handen is echter het effectiefste!
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg.
 • Was nadat u klaar bent met trainen nogmaals uw handen.

 

Sinds 11 maart geldt een extra advies, uitgegeven door het RIVM en de GGD, voor de provincie Noord-BrabantInwoners en werkenden in deze provincie wordt geadviseerd om bij verkoudheidsklachten, koorts en griep thuis te blijven tot de klachten voorbij zijn. Reden hiervoor is dat de patiënten waarvan geen bron bekend is of waarvan die nog onderzocht wordt, het merendeel uit Noord-Brabant komt of een link heeft met deze provincie. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, wordt inwoners van Noord-Brabant uit voorzorg het volgende geadviseerd:

 • Heeft u klachten van verkoudheid, hoesten of koorts?
  Beperk dan uw sociale contacten. Dat betekent: ga niet naar werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn tot u weer opgeknapt bent. Neem contact met ons op om een afspraak in de praktijk te verzetten of om te zetten in een consult op afstand.
  Een dag (24 uur) nadat de klachten voorbij zijn kunt u het normale leven weer oppakken.

 

 • Heeft u geen klachten? Dan hoeft u niet thuis te blijven.
  Alleen mensen die klachten hebben van verkoudheid, hoesten of koorts, worden geadviseerd om hun sociale contacten te beperken. Heeft u klachten veroorzaakt door een chronische ziekte of hooikoorts, maar komen deze overeen met de klachten die u altijd heeft, dan is er geen reden om uw sociale contacten te beperken. Mocht u hierover twijfelen of komen de klachten niet overeen, blijf dan wel thuis.

Binnen FysioCentrum Heesch/Oss, FitnessCentrum Heesch en KinderFysio Maasland volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we opnieuw een update delen.